Betonfarm

Farmville helyett: őstermelő városlakók! Saját zöldség, gyümölcs termesztése a betonon. Legyél önellátó a városban! Meglepően sok mindent lehet már egészen kis területen megtermeszteni, arról nem is beszélve, hogy nem kell szállítani, nem lesz rajta ilyen-olyan költség, gyakorlatilag a magok áráért és pár liter vízért cserébe a legfinomabb saját termésű növényeket eheted... Mi az a betonfarm?

Kövess Facebookon!

A kiszáradt Gödör

2010.09.08. 13:32 Betonfarmer

Tavasszal mindenki lelkesen fogadta a hírt, hogy az Erzsébet téri Gödör falára (ami valljuk be, nem egy szép látvány üresen) zöldfal kerül. Az edényekbe virágok, város és szárazságtűrő növények kerültek. Az elképzelés pont a Föld napja után pár nappal öltött testet, a Betonfarm teljes személyzete lelkesen tapsolt az ötletnek, és a kivitelezésnek.

 

 

Tapasztalt Betonfarm olvasók számára felesleges is az előnyöket boncolgatni: szép lesz a ronda fal, színt, életet, növényeket hoz a város egyik legfelkapottabb találkozóhelyére... Ha csak egyetlen erre járó ettől kap kedvet, hogy kitegyen egy cserép zöldet az erkélyére, már megérte.


 

 

Ehhez képest a júliusi állapot:

 

Én sok mindent láttam már, és elhiszem, hogy a projektgazdák a telepítés után örültek, hogy mehetnek kezet mosni és irány a Balaton, hogy a Gödör személyzete nincsen kiképezve öntözésre, ráadásul a slagot sem tudták olyan magasra emelni, hogy öntözzön, DE!

 

Nem jutott senkinek eszébe, hogy végigtelefonálja azt a kb. 250 kertépítő céget amik automata öntözőberendezéset telepítésével foglalkoznak? Amekkora médiabuborék kísérte a fal telepítését, örömmel (és ingyen! - esetleg egy reklámtábla kihelyezéséért cserébe) vállalták volna, hogy egy nagyságrendileg 30.000 Ft-os csöpögtető rendszert letelepítenek (és ősszel haza is viszik).

És akkor egész nyáron gyönyörű zöldellő fal fogadta volna a látogatókat...

 

1 komment

Címkék: zöldfal betonfarm

A bejegyzés trackback címe:

https://betonfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr172280231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoldfalkert1 · http://zoldfalkert.hu 2012.04.14. 18:09:00

Ez a probléma az, amit korábban említettem, hogy a dobozolt zöldfalak nem a legjobb megoldás szemben az önellátó változatokkal....
Itt egy cikk erről részletesebben, mi ezért nem is csinálunk dobozolt változatot:
zoldfalkert.hu/zoldfal-rendszerunk-a-tobbi-megoldassal-szemben
süti beállítások módosítása